Spread the love

Website hosting is een vorm van internet hosting service, die mensen en bedrijven in staat stelt om hun eigen webpagina of website toegankelijk te maken via het internet. Het wordt geleverd door bedrijven die een ruimte op hun server kunnen huren en internetconnectiviteit via hun datacenter kunnen aanbieden.

Bovendien kan website hosting diensten kunnen ook bieden internetconnectiviteit en datacenter ruimte voor andere bedrijven servers van andere bedrijven te worden geplaatst in hun datacenter. Dit wordt colocatie genoemd.

Veel hostingbedrijven kiezen voor bepaalde servicepakketten

De basisprincipes van hostingdiensten zijn onder meer kleinschalige bestandshosting en webpaginahosting, waarbij een webinterface of een File Transfer Protocol (FTP) wordt gebruikt voor het uploaden van bestanden. Deze worden met weinig of geen wijzigingen naar het internet gestuurd. Deze specifieke dienst kan u worden aangeboden door sommige internet service providers (ISP’s).

  • U kunt ook website hosting diensten van andere aanbieders, die zowel zakelijke website hosting en persoonlijke website hosting kunnen bieden. Zakelijke webhosting, in het bijzonder, is duurder in vergelijking met een persoonlijke webhosting, die kan gratis of meer betaalbaar en wordt soms gerund door reclame.

Je kunt ook kiezen voor een simpele oplossing als je op zoek bent naar webhosting

Als u wilt gewoon toevlucht nemen tot een enkele webpagina hosting, kunt u nog steeds profiteren van het vooral als u een persoonlijke website. Echter, als u wilt uw website uit te breiden tot iets complexer, dan moet u misschien een meer compleet pakket, dat al applicatie-ontwikkeling platforms, zoals ASP.NET, Ruby on Rails, ColdFusion, Java en PHP, evenals database ondersteuning omvat.

  • Een meer uitgebreide hosting service biedt uw consumenten de mogelijkheid om scripts te installeren voor applicaties, zoals content management en forums. Bovendien, als u uw bedrijf via het World Wide Web, dan wilt u misschien ook een Security Socket Layer (SSL) op uw website opnemen.

Hosting Uptime

De web server uptime is de hoeveelheid tijd die de hosting dienst toegankelijk is via het World Wide Web. Hoewel bijna alle webhostingproviders verklaren dat hun doel is om een uptime van 99,9% van de tijd te hebben (dit kan min of meer 45 minuten downtime per maand bereiken), zijn er nog steeds onvoorziene omstandigheden wanneer de server opzettelijk wordt herstart vanwege het geplande onderhoud van de hostingomgeving.

  • Daarnaast zijn er momenten waarop een ongepland onderhoud wordt uitgevoerd dat leidt tot een onderbreking van de initiële uptime-garantie van de providers. U hoeft zich geen zorgen te maken, omdat de meeste hostingdiensten de toegankelijkheid en uptime in hun Service Level Agreement (SLA) binden, die lagere tarieven of terugbetalingen kan bieden zodra de webhosting belofte is gebroken.

Spread the love