Spread the love

Het verzekeringsaanbod dat nodig kan zijn en de verscheidenheid aan problemen die daarmee gepaard kunnen gaan, stellen hoge eisen aan de makelaar met een industriële onderneming als klant en maken het voor hem veel minder mogelijk om een specialist te zijn in slechts één of twee soorten verzekeringen. Het individu kan graag een makelaar voor levens- of motorrijtuigenverzekeringen raadplegen, maar de industriële onderneming zal waarschijnlijk één enkele bron van advies willen voor al haar verzekering problemen.

Doorgaans zijn de meeste verzekeringen genoeg om jezelf af te dekken tegen risico’s

Hoe groter de klant is, hoe minder hij geïnteresseerd zal zijn in de aankoop van gestandaardiseerde commerciële verzekeringsdekkingen of -pakketten voor kleine bedrijven, en hoe meer hij polissen zal willen die aan zijn eigen specifieke behoeften beantwoorden. Dit vereist een zeer diepgaand begrip van de activiteiten van de klant bij de makelaar, en een creatieve aanpak van de problemen die zich voordoen, in combinatie met de creativiteit bij het ontwerpen van verzekeringsoplossingen. De onderhandelingsvaardigheden van de Commerciële Verzekeringsmakelaar kunnen ook worden gevraagd om een verzekeraar te overtuigen om een volledig nieuwe benadering van een bepaalde verzekeringsbehoefte te aanvaarden.

Welke verzekeringen moeten kleine bedrijven zeker afsluiten om minder risico te lopen

De problemen van een kleine verspreiding van risico’s kunnen worden overwonnen omdat het bedrijf groot genoeg is om op zijn eigen verleden record worden beoordeeld in plaats van als een lid van een handel die wordt beoordeeld als een klasse in een SME business insurance pakket. Wanneer een bedrijf deze omvang bereikt, kan het geïnteresseerd zijn in een uitgebreide zelfverzekering en tegenwoordig is het een onderdeel van de rol van de makelaar om dergelijke klanten te helpen bij het ontwikkelen van passende zelfverzekeringsplannen en om advies te geven over risicobeheersmaatregelen om ervoor te zorgen dat het risico dat wordt behouden, zo veel mogelijk wordt beperkt als economisch mogelijk is.

 


Spread the love