Spread the love

Bij het creëren van een LAN in ons bedrijf ontstaan enkele noodzakelijke elementen om het LAN optimaal te configureren. Ik weet zeker dat je er meer dan eens over gehoord hebt: hub, schakelaar, repeater, router. Elk heeft andere kenmerken en dient een ander doel, zo kun je wel kiezen voor het goedkoopste internet, maar dat is lang niet altijd de beste keuze.

Het doel in een computernetwerk tussen computers is dat de signaaloverdracht op de meest geschikte manier gebeurt. Wat ons als gebruikers interesseert, is dat het netwerk snel werkt, goed gebruik maakt van de ruimte en is betrouwbaar. Kiezen voor het beste internet en tv pakket gaat je in ieder geval al een stuk op weg helpen, maar wat kun je nog meer doen om je verbinding te verbeteren?

beste internet en tv

Wat Is Een Internet Hub En Waar Gebruik Je Deze Precies Voor?

Zoals de naam al aangeeft, is het een multipoort hub waarop u verschillende apparaten kunt aansluiten. Het wordt vaak gebruikt in thuisnetwerken om verschillende apparaten in een computernetwerk met elkaar te verbinden. U zult zien dat er een paar poorten zijn voor netwerkapparatuur. Wanneer u dat doet, kan het signaal dat de hub ontvangt via het station (een computer) ook de andere aangesloten apparaten bereiken.

Het Signaal Van Je Internetverbinding Is Ook Erg Belangrijk

Bijvoorbeeld met het signaal van de internetkabel. Het probleem is dat het signaal via alle poorten wordt verzonden. Als een hub 7 poorten heeft, zendt hij naar iedereen tegelijk, of de apparaten nu wel of niet ingeschakeld zijn. Dit heeft zijn nadelen, want het kan botsingen veroorzaken als er meer dan één computer aan staat.

  • Ook als u apparaten aansluit die sneller of langzamer gaan (bijvoorbeeld een computer en een printer), past de hub zich aan aan de apparaten met de laagste netwerksnelheid. Daarom is de hub niet meer in gebruik, hoewel hij nog steeds wordt gebruikt in thuisnetwerken. Op dit moment zult u zien dat er veel hubs van 3 of 4 USB-poorten zijn gemaakt, zeer eenvoudig en goedkoop.

Wat is een LAN schakelaar?

In tegenstelling tot de naaf kan de schakelaar detecteren welke apparaten zijn aangesloten, zodat hij alleen het signaal doorgeeft aan degenen die actief zijn. Het is ook in staat om de MAC-adressen van apparaten te herkennen, zodat u bij het aansluiten van apparaten kunt zien welke sneller en langzamer zijn, zodat het beter werkt in termen van snelheid en prestaties.

  • Dit stelt ons in staat om ze te gebruiken voor complexere computernetwerken, zoals een sternetwerk met een gestructureerde kabel waarin verschillende computernetwerken zijn aangesloten. Alleen in netwerken waar meerdere schakelaars worden gebruikt, bestaat het gevaar van lussen wanneer informatie op verschillende manieren kan worden verzonden.
  • In beide gevallen is het gebruik van een switch of switch in een gestructureerd kabelnetwerk, wanneer bedrijfsnetwerken met meerdere apparaten moeten worden gecreëerd, meestal meer aan te raden.


Spread the love