Spread the love

Draadloze hoofdtelefoons zijn een geweldige aanvulling op elk huis of kantoor, en kunnen worden gevonden voor bijna elk budget. Maar voordat u tot aankoop overgaat, moet u eerst een kijkje nemen bij de verschillende soorten hoofdtelefoons die beschikbaar zijn:

Draadloze draadloze radiofrequentiehoofdtelefoons (RF):

RF-hoofdtelefoons werken op, u raadt het al, radiogolven. Ze worden geleverd als een tweedelig apparaat: de hoofdtelefoon zelf en een zender die wordt aangesloten op de audio-aansluiting van het apparaat waarnaar u luistert. Dit maakt het instellen heel eenvoudig, sluit gewoon de zender aan en luister. Eén groot pluspunt van een RF draadloze hoofdtelefoon is het bereik, dat in de meeste apparaten meer dan 300 voet bedraagt. Bij gebruik op langere afstanden kan de RF-hoofdtelefoon echter signalen van mobiele telefoons, portofoons of andere elektronische zenders opvangen.

Infrarood (IR) draadloze hoofdtelefoons:

IR-hoofdtelefoons werken door infraroodfrequentiegolven van een zender naar de hoofdtelefoon te zenden. Net als de RF-modellen zijn IR-hoofdtelefoons zeer eenvoudig te gebruiken: sluit gewoon de zender aan en druk op play. Verwacht een betere algehele geluidskwaliteit met IR-hoofdtelefoons, aangezien er over het algemeen zeer weinig interferentie is bij de IR-golflengten. Een nadeel is dat je in dezelfde kamer als de zender moet zijn om een signaal te kunnen ontvangen, aangezien IR-hoofdtelefoons beperkt zijn tot een bereik van ongeveer 30 voet. Bovendien kunnen IR-hoofdtelefoons niet door muren of andere barrières heen, waardoor u het zendapparaat in het zicht moet houden.

Bluetooth-hoofdtelefoons:

Eenmaal gebruikt voor handsfree gebruik van mobiele telefoons, heeft de Bluetooth-technologie ook zijn weg gevonden naar de audio industrie. Bluetooth draadloze hoofdtelefoons zijn anders in die zin dat het audioapparaat waarnaar u luistert, moet zijn uitgerust met bluetooth-mogelijkheden. Als dat het geval is, koppelt u eenvoudigweg uw draadloze hoofdtelefoon aan het apparaat en geniet u van uw draadloze hoofdtelefoon. Er is geen behoefte om een zender in de audiohefboom te stoppen, aangezien uw apparaat reeds deze zender ingebouwd heeft. Bluetooth werkt op radiofrequenties, maar heeft een veel kleiner bereik dan traditionele RF-apparaten. Dit verbetert de levensduur van de batterij van de hoofdtelefoon, maar beperkt het gebruik tot op zekere hoogte.

 


Spread the love