Spread the love

In vergelijking met het vorige decennium is het internet landschap van de wereld de afgelopen jaren volledig veranderd. Niet alleen snel internet is tegenwoordig goedkoper geworden, maar ook smartphones en laptops.

  • Meestal is iedereen met elkaar verbonden via internet. Maar tegelijkertijd is internet een riskante plek geworden door het hacken van gegevens en virusdreigingen.
  • Veel apparaten die verbonden zijn met het internet zetten grote hoeveelheden data online, wat lastig is voor de internetgebruikers. Tegenwoordig vragen apps en games op smartphones om gevoelige informatie om verder te gaan.
  • Deze kwetsbaarheden stellen hackers in staat om uw wachtwoorden en andere gevoelige informatie te stelen. Door rekening te houden met deze problemen is het essentieel om beschermende maatregelen te nemen om veilig online te blijven.

Tips om u te helpen veilig te blijven op het internet

Sterke wachtwoorden bewaren

Meestal proberen mensen wachtwoorden bij te houden die gemakkelijk te onthouden zijn. Volgens het laatste rapport van 2017 waren de meest gebruikte wachtwoorden qwerty, 123456, 1111111111, wachtwoord en nog veel meer. Om een sterke beveiliging te hebben, moet u een sterk wachtwoord gebruiken.

Perfect, een mix van hoofdletters en kleine letters, met cijfers en speciale tekens gebruiken voor een sterk wachtwoord. Als voorbeeld, kan dit zijn als “$aMeY_201”, die hoofdletters en kleine letters heeft, cijfers en speciale tekens en lengte moet ongeveer boven de 8 tekens.

Vermijd het gebruik van uw voertuignummer en de naam of geboortedatum van uw huisdier, die gemakkelijk op te sporen zijn.

Wijzig uw wachtwoord vaak

De meeste mensen hebben de neiging om hetzelfde wachtwoord jarenlang te gebruiken en dat er iets moet veranderen. Het is een goede gewoonte om de wachtwoorden van uw account elke 45-60 dagen te veranderen.

De meeste mensen hebben het moeilijk om de wachtwoorden te onthouden, u kunt ze opschrijven of gebruik maken van diensten zoals LastPass of Dashlane die u helpen al uw wachtwoorden te controleren.

Ook is het belangrijk om unieke wachtwoorden te hebben voor elke website dan het hebben van dezelfde over alle websites.

Login Melding bij aanmeldingen

Veel van de sociale en e-commerce websites stellen gebruikers in staat om zich aan te melden voor inlogmeldingen. Wanneer u inlogt op uw account, krijgt u een melding per e-mail over de activiteit. Als u inlogt vanaf een onbekende locatie of apparaat, krijgt u direct bericht over de beveiliging van uw account.

Dit is een goede accountbeveiligingspraktijk die u kunt doen om uw accounts via het internet te beveiligen.

Gebruik 2 Factor Authenticaties of 2FA

2FA is zeer nuttig voor bancaire websites. Dit voegt nog een extra beveiligingslaag toe bij het inloggen op een website.

Met 2FA ingeschakeld, stuurt de website een sms-bericht zoals OTP of een eenmalig wachtwoord dat u moet invoeren om uw identiteit te verifiëren.

Vermijd het gebruik van internet via openbare Wi-Fi

Het beste ding over openbare Wi-Fi op locaties zoals treinstations, luchthavens, luchthavens, winkelcentra en cafés is dat het is gratis toegang en open. Maar het is eerbiedwaardig voor aanvallen van hackers en ze kunnen gevoelige informatie van uw apparaat stelen. Gebruik publieke Wi-Fi alleen als dat nodig is.


Spread the love